perjantai 6. syyskuuta 2013

Omar chocolate chip cookies



Minulla on tainnut jäädä joku keksivaihe päälle kun ei tee mieli leipoa mitään muuta kun erilaisia keksejä (ja suklaisia sellaisia)! Lupaan että muitakin reseptejä on tulossa mutta sitä ennen minun on pakko julkaista näiden Omar-suklaakeksien resepti, ne olivat nimittäin ihan sairaan hyviä ja tuntuisi epäreilulta pimittää ohjetta yhtään pidempään teiltä. 

Olen aina pitänyt Omar-karkeista ja kuten ehkä olette huomanneet niin rakastan suklaata joten jo ennen kuin aloitin kokeiluni olin aika varma että pitäisin lopputuloksesta ja oikeassa olin! Omarien lisäksi laitoin rouhittua tummaa suklaata kekseihin antamaan niihin vielä täyteläisemmän maun. Jos joku ei syystä tai toisesta pidä Omar-karkeista niin ne voi korvata suklaarouheella.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Omar chocolate chip cookies

n. 18 kpl

115g kylmää voita, kuutioituna
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 2/3 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
110g tummaa suklaata karkeasti rouhittuna (45% kaakaota)
120g omar-karkkeja, leikattuna pieniksi paloiksi

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa sekä omar-karkit. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa.
2. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, n. 4-5 min. (voi aluksi tuntua mahdottomalta kun voi on kylmää mutta jatka vain vatkaamista, ainekset sekoittuvat pikkuhiljaa). Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
3. Lisää kuivat ainekset ja vatkaa matalalla teholla tasaiseksi. Lisää myös suklaa ja omarit, sekoita lastalla tasaiseksi (voit myös vaivata käsin taikinan tasaiseksi).
4. Ota taikinasta pingispallon kokoisia palloja, pyöritä kämmenien välissä palloiksi ja laita pellille, litistä hieman. Tee sama lopuille kekseille. Jätä muutama sentti pallojen väliin.
5. Paista keksejä uunin keskitasolla n. 10-11 minuuttia, kunnes keksien pinta ei enää kiillä niin paljon. Anna jäähtyä pellillä 3-5 minuuttia, siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Vinkki!
* Minun keksipallot painoivat ennen uunia 40g/pallo.
* Keksit ovat myös hyviä ilman Omar-karkkeja, korvaa silloin karkit suklaalla.
* Älä paista keksejä liian kauan vaan ota ne pois uunista niiden vielä ollessaan pehmeitä.
* Keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.



14 kommenttia:

  1. Mmmmm näitä on kyllä pakko kokeilla pian, monta sun reseptiäsi odottaa mulla kokeilua. Mun mielestä keksien leipominen on kaikista kivointa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Olivat tosi hyviä ja kivoja leipoa :)

      Poista
  2. Ihan kuin lukisit mun ajatuksia ;) Olen nimittäin jo pidemmän aikaa suunnitellut suklaisten omar-keksien tekemistä, mutten ole vielä ehtinyt niin pitkälle :) Ja tässä ne nyt ovat! Koukutitkin niin pahasti, että tekisi mieli heti sännätä leipomaan niitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great minds think alike vai miten se nyt menikään! :D voin lämpimästi suositella näitä olivat tosi herkkua!

      Poista
  3. Ihanat aineet noissa cookieissa. Ovat varmaan aivan ihania:).

    VastaaPoista
  4. Tarvikkeet oottaa kaapissa, taidanpa alkaa kokeilemaan =) näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä, täytyy ehdottomasti koittaa näitä!
    Aivan ihania ohjeita muutenkin, jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
  6. Ihana Blogi ja ihania reseptejä ja ihanaa suklaata! <3

    VastaaPoista
  7. Hihii, mun keksit olivat hieman paksumpia ja käytin tummasuklaan sijasta fazerin sinistä!
    Oikein hyviä silti.
    Tykkään blogistasi paljon jatka samaan malliin. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta kommentistasi! :) Kiva kuulla että keksit onnistuivat!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...